داستان نویسی برای تازه‌کارها

گزارش کتاب «داستان‌نویسی»

داستان نویسی برای تازه‌کارهااین روزها علیرغم فضای اینترنتی که وجود دارد و پراکندگی مطالعه مردم، عصری جدید در داستان نویسی و داستان پردازی ظهور کرده است و نویسنده‌های جوان و جویای نام آشنا با تکنولوژی تلاش می‌کنند عرصه را از دست نویسندگان قدیمی خارج کنند. ظهور این موج جدید و رسیدن به ثروت بادآورده توسط این نویسنده‌های خلاق، دوباره آرزوی نویسنده شدن را در میان جوان‌ها پر رنگ کرده است. 

برای همین چاپ کتابهای در مورد داستان نویسی باب شده است و در این میان انتشارات وایلی با سری کتابهای For Dummies که در اکثر مواقع خوش درخشیده‌اند، نیز جزو پیشگام‌ها است. من معمولاً علاقه خاصی به این سری کتابها دارم چون خیلی ساده رئوس مطلب را برایت شرح می‌دهند و از شاخه و برگ دادن و ورود به جزئیات خیلی خاص خودداری می‌کنند. کتاب «داستان نویسی» نیز دقیقاً شامل همین خصوصیات ارزنده است. در این کتاب نه تنها شما را قدم به قدم با نویسندگی و انواع آن آشنا می‌کنند، بلکه جلوتر رفته و شما را تا چاپ اثر راهنمایی می‌کنند. به شخصه از خواندن این قسمت اثر خیلی لذت بردم و دیدم چقدر صنعت نشر در خارج از کشور منظم و با برنامه است در حالی که متاسفانه در داخل کشور ما، تقریباً یک صنعت بیمار محسوب می‌شود. علاوه بر محدودیتهای که دولت روی این صنعت دارد، چرخه نامنظم و عدم وجود شغلهای مثل نماینده ادبی و یا دبیر انتخاب کتاب، و ویرایشگران حرفه‌ای چه ضربه‌ای به نویسندگان و داستان نویسان ما زده است. در حالی که هر کدام از این شغلها وظیفه مشخصی دارند تا به نویسنده و ناشر کمک کنند یک رابطه برد-برد قوی ایجاد کنند. حتی مشخص است به هر کدام از این افراد چه چیزی را باید تحویل بدهی و حتی پاسخهای استاندارد در هر مرحله به شما داده می‌شود که نشان میدهد ضعف داستان شما از چیست.
کتاب شامل پنج بخش اصلی است. بخش اول آماده شدن برای داستان نویسی نام دارد و شامل پنج فصل است که نویسنده تازه کار باید آن را قبل از شروع به نوشتن داستان مطالعه کند. شامل مواردی مانند اصول، ژانر، مخاطب و جذابیت داستان است و چگونگی نوشتن یک رمان عالی و مدیریت زمان. بخش دوم کتاب خلق رمان است و شامل شش فصل در مورد دنیای داستان، شخصیت پردازی، خط داستانی، صحنه ها، کنش و واکنش داستات و درون مایه آن است. بخش سوم شامل چهار فصل است که به ویرایش و پرداخت داستان می‌پردازند و شامل تحلیل شخصیتها، موشکافی ساختار داستان، ویرایش صحنه‌ها با توجه به ساختار و محتوا است. بخش چهارم شامل دو فصل است که شما را برای چاپ اثر آماده می کنند و شامل انتخاب نماینده ادبی و دبیر انتخاب کتاب به همراه طریقه پرداخت و ارائه می‌باشد و آخرین بخش شامل دو فصل است که ده گام برای تحلیل داستان شما و ده دلیل رد شدن رمانها و راه‌کارهای رفع عیب را به شما ارائه کرده است.
به نظر خودم این کتاب جزو کتابهای است که بعنوانی یک راهنما و مرجع باید روی میز هر نویسنده تازه کاری قرار بگیرد. بنابراین اگر شما هم دوست دارید نویسنده شوید، توصیه می‌کنم آن را مطالعه کنید.

شاد و کتاب‌خوان باشید،
کرم کتاب

نام کتاب: داستان نویسی For Dummies
نام اصلی: Writing Fiction for Dummies
نویسنده: رندی اینگرمنسن Randy Ingermanson و پیتر اکونومی
مترجم: سارا کاظمی منش
ناشر: انتشارات آوند دانش
نوبت چاپ: اول، پاییز ۹۲
تعداد صفحه: ۴۱۸ صفحه
شمارگان: ۱۵۰۰ نسخه
قیمت: ۱۹۵،۰۰۰ ریال
شابک: ۹۷۸-۶۰۰-۷۰۲۲-۱۳-۹
بارکد: ۹۷۸۶۰۰۷۰۲۲۱۳۹

1 thought on “گزارش کتاب «داستان‌نویسی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Scroll to top