وقتی به کتابخانهام نگاه میکنم، بیشترین حجم کتابهایم را کتابهایی معمایی/پلیسی به خودش اختصاص داده است. خواندن این جور کتابها همیشه برایم جذاب بوده و هست. دوست داردم لایه لایه معما را حل کند و جلو برود، بعضی وقتها حدسهای اشتباهم را اصلاح کنم و دوباره به کل ماجرا نگاه کنم و در اکثر مواقع در آخر داستان غافلگیر بشوم!
داستان کتاب که در سوئد اتفاق میافتد از قتل وحشیانه زوج کشاورز پیری آغاز میشود که در ادامه به یک ماجرای نژاد پرستانه تبدیل میشود و در نهایت به شناسائی قاتلین ختم میشود.
اما «هنینگ مانکل» نگاهی دیگر به داستان پلیسی دارد. داستان یک چیزی بین سریالهای پلیسی آلمانی و دفتر خاطرات یک پلیس است. نه اینکه خوب نباشد. اما از آن حس هیجان داستانهای انگلیسی و آمریکایی در آن خبری نیست. اتفاقات با ربط و بی ربط پشت سر هم اتفاق میافتد. بخش از کتاب به زندگی شخصی کمیسر کورت والاندر میپردازد، رابطه او با پدرش پیرش، همسر طلاق گرفتهاش، دختر فراریش، دوست قدیمیش، دادستان و معشوق تازه از راه رسیدهاش و همکارهای قدیمی و جدید اداره پلیس و خلاصه کلی مطلب بدون ارتباط با داستان جنایت که میتواند برای یک پلیس پیش بیایید! به طوری که گاهی جنایت وحشتناک ابتدای داستان از یاد میرود. نمیدانم این سبک خاص نویسنده است که به جای یک داستان پلیسی دوست دارد زندگی یک پلیس را تعریف کند و یا اینکه هنوز در زمان نوشتن این کتاب که اولین کتاب او بوده است تجربه کافی را نداشته است. اما علیرغم این روش خاص تعریف کردن داستان، به نظرم کتاب ارزش خواندن را داشت و منتظرم بقیه داستانهای این کمیسر که الظاهر تا به حال به هفت اثر رسیده است و جزو پر فروشهای دنیا میباشد را هم بخوانم. نمیشود به آن نمره عالی را داد چون یکجورهایی قاتلین اصلی را تمام ماجرا از جلوی چشم شما مخفی کرده بود. اما در مجموع یک داستان پلیسی قابل قبول است که میتوانید یک روز تعطیل آن را بخوانید و لذت ببرید.
شاد و کتابخوان باشید،
کرم کتاب
پ.ن: این کتاب اولین کتاب از چالش کتابخوانی ۲۰۱۵ است به عنوان کتابی که قبلا نویسندهاش را نمیشناختم خواندم.
نام کتاب: قاتلان بدون چهره
نام اصلی: Morder ohne Gesicht
نویسنده: هنینگ مانکل Henning Mankell
مترجم: هادی بنایی
ناشر: نشر هرمس
نوبت چاپ: اول ۱۳۸۹
تعداد صفحه: ۳۴۵ صفحه
شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه
قیمت: ۵۰،۰۰۰ ریال
شابک:
بارکد: ۹۷۸۹۶۴۳۶۳۳۵۱۶